Condities op de 11 meter

Vandaag waren er weer prima condities op de 11 meter band. Ik zat vanmiddag in m’n tuinhuisje en de stations knalde van alle kanten binnen. Veel Ierland, Schotland, Engeland, Spanje, Italie, Brazilie etc. Ik was op zoek naar Ben, een mobiel station in Schotland. Ik zag op facebook dat hij aan het dx’en was en ik kwam hem al snel tegen op de triple 5. Hij ging qsy en ik er snel achteraan. Ik had gelijk contact met hem en kwam daar 5/9 binnen, hij ook bij mij. Leuk als je elkaar op facebook volgt en dan ook contact kan maken via de ether!

Na het contact met Ben kreeg ik contact met Pablo in Spanje. Pablo was bezig met één of andere contest waar ik niet veel van begreep, maakt niet uit, het was een leuk gesprek en ik kwam 5/8 binnen in Spanje.

Vlak voordat ik de zendbak wilde uitschakelen hoorde ik iemand van de 173 divisie roepen, Dat bleek Reunion Island te zijn…die moest ik natuurlijk in m’n logboek zien te krijgen! Het station was 173ro974 op zo’n 9500 kilometer afstand, het was een kort contact omdat er veel stations contact met de 173 divisie probeerde te krijgen. Kortom, het was weer een leuke middag op 11 meter!

Vannacht om 02.00 start de RCDX club met een 48 uur durende contest op de 11 meter band (27.555 MHz en 27.710 MHz). Ik ben ook lid van deze club en ga dit weekend vol aan de bak om contacten te maken. Zelf ben ik geen deelnemer aan de contest maar elk contact dat ik maak levert de deelnemers punten op. Ik hoop op goede condities en ook hoop ik mijn logboek weer flink te kunnen vullen. Hier kan je mijn logboek inkijken.

Goed weekend en goede dx toegewenst , 73 19rc161 Sjaak (Jack)

 

Dit bericht is geplaatst in QSO met de tags , , . Bookmark de permalink.