Over mij

Mijn naam is Sjaak en mijn qth is Wassenaar. Zo’n 4 jaar geleden heb ik vanwege hernia klachten vaarwel moeten zeggen tegen mijn grote hobby; postzegels verzamelen. Het verzamelen deed ik met grote passie en het huis stond hier propvol met postzegels. Met het wegvallen van de postzegels viel ik niet in een zwart gat maar ging direct nadenken over de mogelijkheden die ik nog had met mijn fysieke beperking. Het is voor mij lastig, in beweging of liggen en meer was en is er niet mogelijk. Toen moest ik ineens terug denken aan de jaren ’80 en de pret die ik met zendbakkies had.

Ja, een zendbakkie! Fluks een kijkje op het het internet genomen en wat bleek…in mijn dorp zat een handelaar in zendbakkies. Direkt contact opgenomen en dezelfde dag kwam ik thuis met een 40 kanalen Midland 4 watt, voeding, kabel en een klein antennetje. Na 2 dagen was ik al klaar met het aangeschafte spul, er moest beter, groter en sterkere apparatuur komen. Net zoals ik vol passie met m’n postzegels omging, ging ik vol gas de wereld van de zenders in.

Ondertussen hangt er een CRT 6900n in de auto, staat er een CRT en een dualbander op m’n volkstuin en thuis staat er een yaesu 857d, Yaesu 500d en een Xiegu g90. Thuis heb ik een Diamond x50, Antron 99 en een multiband draadantenne op m’n schuurdakje staan. Daarnaast heb ik verschillende porto’s, Leixen, Boafeng, Quansheng, Alinco en een ssb porto van Albrecht. Andere apparatuur die gebruik zijn; Surecom swr meter, Nanovna analyzer en een Rigexpert analyzer. Ik knutsel graag zelf eenvoudige antennes in elkaar, dipool en andere draad antennes indien nodig heb een 12 meter Spiderbeam tot mijn beschikking waar leuk draden aan kunt bevestigen.

Ik heb een blauwe maandag geprobeerd om een zendlicentie te behalen, helaas kan ik door de fysieke klachten geen cursus bijwonen en door de zware pijnstillers gaat het onthouden van de (voor mij) zware lesstof niet lukken. Gelukkig zitten we momenteel in een gunstige zonnecyclus en kunnen we nog een aantal jaren genieten van goede condities op 11 meter. Overigens is 11 meter ook mijn favoriete band, lekker ongedwongen, veel te beleven en geen “sad hams” šŸ˜‰

’73 Sjaak 19RC161