Noodstroom voor de porto

Een kleine review over twee apparaten die geschikt zijn als backup stroomvoorziening voor je portofoon. Zelf heb ik diverse flinke autoaccu’s staan en twee aggregaten om de accu’s te kunnen opladen. Deze zware accu’s heb ik hoofdzakelijk staan om diverse zwaardere zendbakken van stroom te kunnen voorzien… in geval dat het lichtnet uitvalt en tevens gebruik ik deze accu’s om op locatie te kunnen zenden.

Ik heb dus 2 apparaten aangeschaft om de portofoon te kunnen voeden. Hier boven zie je de HBM 4 in 1 jumpstarter powerstation. Om wat extra power te hebben heb ik voor de 20 ampere uitvoering gekozen (€ 119,99 ex. porto), met deze krachtpatser kan je een portofoon vele keren opladen . Uiteraard kan je er nog veel meer mee opladen of van directe 12 volt stroom voorzien. Aan de zijkant van het apparaat zit een vrouwelijke sigarettenaansteker plug en daar kan je dan weer een sigarettenaansteker splitter op aansluiten, dan heb je opeens twee pluggen en een aantal usb aansluitingen. Nu heb je een aantal mogelijkheden om allerlei elektronica op je dikke powerstation aan te sluiten. Zorg wel dat je lader van de portofoon een usb kabel heeft. Als je een Boafeng uv5 hebt met adapter maar geen usb kabeltje..bij Alie kosten ze niet zoveel.

De powerstation is via het lichtnet met bijgeleverde adapter op te laden en je krijgt er ook een kabeltje bij om de powerstation, via de sigarettenaansterker, in je auto te kunnen opladen. Verder zit er een voltmeter op om je power te checken en een lampje om wat licht tijdens je werkzaamheden te hebben. Uiteraard zitten er ook twee startkabels op waarmee je de zwaarste auto weer mee kunt opstarten. Het apparaat is handzaam en je loopt er zo mee weg. O ja, aan de achterzijde zit een compressor met diverse nippels om je autoband of luchtbed etc. op te pompen…reuze handig!

De kleine review gaat toch wat groter worden dan voorgenomen 🙂

Dat heeft alles te maken met apparaat twee (foto hierboven) dat ik heb getest, Het gaat hier om de PNI H01 accu met zonnepaneel. Een leuk veelzijdig apparaatje dat wordt aangeboden de de CB-Webshop…een zendbakken winkel. Bij dit apparaat heb je alleen nog usb snoertje van Alie nodig, verder is het plug and play. Deze powerstation kan je alleen opladen met het bijgeleverde zonnepaneel en de accu heeft een capaciteit van 4 ampere, ruim voldoende om je porto meerdere keren op te laden en met een bijgeleverd kabeltje kan je er zelfs een zendbakkie mee van stroom voorzien. Sterke zendbakken zal niet lukken maar een 4 watt zendbakkie lukt wel. Aan de achterkant van dit apparaat zit een am/fm radio met usb poort om je eigen muziek af te spelen. Aan de voorkant zit een indicator om de kracht van je batterij af te lezen, er zitten twee usb poorten en drie aansluitingen om 12 volt stekkers in te steken. Er worden twee led lampen met schakelaar en 5 meter snoer mee geleverd en die lampjes geven best goed licht. Er wordt ook een speciaal usb snoertje mee geleverd waar je allerlei andere elektronica op aan kunt sluiten…telefoon, tablet etc.

4 ampere accu lijkt niet zoveel maar vergeleken met de doorsnee kleine powerbankjes die je bijvoorbeeld voor je telefoon gebruikt, is dit gewoon een dikke powerbank met handige extra snufjes!

UPDATE: de PNI H01 is reeds overleden, echt een tegenvaller!

Dit bericht is geplaatst in Voedingen met de tags , , . Bookmark de permalink.