Klaus Schwab spreekt

Nou ja, de titel had beter kunnen zijn…Klaus Schwab gromt!

Klaus Raus!

Covid-19 The Great Reset, is het het boek van WEF oprichter/voorzitter Klaus Schwab. Het boek dat Mark Rutte niet kent of gelezen heeft en het toch “een hoopvolle analyse voor een betere toekomst” noemt. Hoe die hoopvolle en betere toekomst eruit ziet is maar net hoe je er naar kijkt. “you will own nothing and be happy” is ook zo’n hoopvolle uitspraak van Klaus. Ik kan mij nog enigszins voorstellen dat een mens zonder bezit gelukkig kan zijn, bezit kan namelijk je vrijheid belemmeren. Bezit kan je echter ook een enorme vrijheid verschaffen, ook de vrijheid om anderen je wil op te leggen. “you will own nothing and Klaus will be happy” zou misschien een betere uitspraak zijn.

Het boek van Klaus heb ik niet gelezen, net zoals ik het boek van Adolf Hitler nooit heb gelezen. Van beide boeken ken ik de grote lijnen en de verachtelijke ideeën, van beide auteurs heb ik genoeg filmmateriaal gezien om een gefundeerde mening te kunnen vormen. Als ik Klaus zijn gif hoor spuien lopen de rillingen over m’n rug. Klaus die zijn “opportunities’ schoon ziet.

Dit bericht is geplaatst in stand van zaken. Bookmark de permalink.