Genoeg is genoeg

Genoeg is genoeg, dat stond er gisteren op m’n t-shirt. Samen met mijn vrouw stond ik gisteren om 11.15 op de Dam in Amsterdam en er stonden al aardig wat demonstranten in de starthouding. We zouden op 12.00 starten maar om 12.45 kwamen wij pas een beetje in beweging, wij begrepen niet waarom we zolang moesten wachten. De reden werd al snel duidelijk, alle straten rondom de Dam stonden propvol met demonstranten. Als je er tussen staat heb je weinig overzicht en ook geen idee hoe groot de meute eigenlijk is. Tijdens de mars kregen we wel door dat het heel druk was, we zijn twee keer een kwartier er tussenuit gestapt en konden dan gewoon weer invoegen…er kwam geen eind aan de massa mensen!

Tijdens de mars was de sfeer opperbest, er werden toepasselijke muziekjes afgespeeld en er werden prachtige teksten gescandeerd…Rutte rot op, Hugo is een junk ole ole, liefde vrijheid geen dictatuur, Hugo leugenaar, krijg de tering Mark Rutte, steek die spuit maar in je reet etc. enzovoorts. Er waren ook veel mensen die voor de eerste keer naar een corona demonstratie kwamen, sommige moesten even wennen aan de wat harde teksten die gescandeerd werden maar, de verbinding was voor iedereen voelbaar goed. Hoeveel mensen er waren? geen idee, in ieder geval héééél véééél!

p.s. de 2 bovenstaande video’s heb ik willekeurig van internet geplukt…dank aan de makers! Een filmpje dat ik zelf heb geschoten is te bekijken via facebook.

Dit bericht is geplaatst in kijktips, stand van zaken. Bookmark de permalink.