Deze winter begint het pas…

Deze posting heb ik de de categorie “stand van zaken” gezet. Hoe staat het met de zogenaamde “alternatieve media”? Voor zover ik het overzie is er een enorme groei aan alternatieve media en komen er een aantal parels bovendrijven. In het onderstaande videogesprek zien we Peter Vlemmix van Ongehoord Nederland, Max van Kreyfelt van Cafe Weltschmerz en Flavio Pasquino van Blackbox. Naast deze drie parels zijn er nog meer kanalen die hard aan de weg timmeren. Ik noem: Jorn Lukaszczyk, uitgeverij de Blauwe Tijger, Rick Kuitems van LNN Media, Sven Hulleman, Viruswaardheid met Jeroen Pols/Willem Engel, Arno Wellens, BPOC, Gezond Verstand… et cetera, enzovoorts.

Stuk voor stuk nieuwe journalisten die op een serieuze manier journalistiek bedrijven en het gat opvullen dat de landelijke dagbladen en andere reguliere media laten liggen. Er is duidelijk behoefte aan eerlijke journalistiek, mensen willen en moeten een verhaal van meerdere kanten belicht krijgen zodat er een evenwichtig oordeel kan worden afgewogen. Deze “alternatieve media” kan het nog weleens heel ver schoppen en leidend worden. Het grote gevaar echter is echter wel; als je groot wordt, heb je ook grote kosten. Het is dan ook noodzakelijk om onafhankelijk van overheden en bedrijven te blijven. Het geld zal dus moeten komen van mensen die de “alternatieve media” letterlijk waarderen. NPO wordt al betaald van Uw belastinggeld, de RTL’en van deze wereld krijgen het geld van adverteerders en dit betaald U indirect ook…de adverteerders verrekenen de advertentiekosten in de prijs van de producten die U koopt.

Draagt U de “alternatieve media” een warm hart toe of wilt U ze in ieder geval een eerlijke kans geven? Zoek dan één of meerdere alternatieve kanalen uit en ondersteun diegene waar U vertrouwen in hebt.

 

Dit bericht is geplaatst in stand van zaken. Bookmark de permalink.