Iemand moet het doen

Onlangs heeft Stef Bos het nummer “iemand moet het doen” op zijn youtube kanaal uitgebracht. Een mooi nummer dat hem ook veel kritiek opleverde omdat hij meedeed aan de “testmaatschappij” door een aantal voorstellingen te geven waar alleen geteste gasten naar binnen mochten…de “iemanden” mochten buiten blijven. Op z’n website is te lezen dat Stef deze kritiek ter harte neemt “Het heeft me in elk geval tot nadenken gestemd….altijd goed….het houdt me wakker”. Ook ik vind het jammer dat Stef zo’n “testvoorstelling” heeft gedaan, aan de andere kant zal ik het hem niet kwalijk nemen. Het lied zit vol zelfreflectie, ik voel zijn twijfel, angst en machteloosheid.

Ik vat het lied op als een steunbetuiging aan alle ¨iemanden” die zich voor “wappie” laten verslijten, het lef hebben om op te staan en zich te laten ridiculiseren door een kudde ruggengraatloze met als herder de mainstream media. Dank voor de steun en het fraaie inkijkje in je ziel, Stef…jij bent “iemand”!

 

Dit bericht is geplaatst in muziek, stand van zaken. Bookmark de permalink.