Eet gezond en koop lokaal

Goed voedsel is belangrijk voor je gezondheid. En met goed voedsel bedoel ik voedsel dat onbespoten is en de tijd heeft gekregen om tot wasdom te komen. Als je graag vlees lust, neem dan eerlijk vlees en geen plofkip rotzooi. Gebruik ook zo weinig mogelijk bewerkt voedsel, bewerk het eventueel zelf. Wees niet lui of krenterig, koop bij Uw lokale biologische boer of tuinder.

Dat gezegd hebbende, hier kunt U een bioboer bij U in de buurt opzoeken. Naast de lokale ekoplaza ga ik regelmatig naar de Hoeve Biesland in Delfgauw. Vanochtend was ik weer even naar Delfgauw gereden om wat groente en vlees in te slaan. Ze hebben van een grote schuur een leuke winkel gemaakt, over mondkapjes doen ze niet moeilijk 🙂

Als de koeien en schapen niet in de wei staan kan je ze op gemak bekijken en aaien. Ik zie er vaak gezinnen met kleine kinderen en die hebben de tijd van hun leven daar, gelijk een leuk uitje!

Op een boerderij horen natuurlijk ook kippen en de eieren zijn er uiteraard ook te koop. Zelf koop ik er geen eieren omdat ik een leuk trio hennen op m’n volkstuin heb lopen. Naast gezond eten is het in wintertijd belangrijk dat U vitamine D via voeding of suppletie (pilletje) binnen krijgt. Vitamine D maakt Uw lichaam niet zelf aan, vandaar Suppletie in de winter. Grote hoeveelheden vitamine D krijgt U binnen door blootstelling aan zonlicht echter, zolang de R in de maand zit maakt U geen vitamine D aan. Uw lichaam maakt pas vitamine D aan als de zonkracht boven de waarde 3 is, een flets voorjaar zonnetje is goed voor Uw gemoed maar daar blijft het dan ook bij. Op de website van het RIVM kunt u precies zien wanneer de zonkracht boven de 3 is.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.